De kracht van #Krachtproef

Geplaatst in: Geen categorie | 0

krachtproef_Spieren-+-logoAls opbouwwerker ben je soms best eenzaam. Je werkt alleen in een gebied, je bent de steun en toeverlaat voor bewoners en professionals… een soort rots in de branding zeg maar. Maar wie helpt jou als je er even niet uitkomt? Wie kijkt er over je schouder mee en is bereikbaar voor een goede discussie over de uitdagingen die je in je werkgebied tegenkomt? Soms vind je in je eigen organisatie zielsverwanten waar je tegen aan kan praten om je geest te slijpen. Dat geldt helaas niet voor iedereen.

Voor al die mensen die zin hebben in inspiratie, plezier en een flinke dosis vakkennis is er ontzettend goed nieuws! #Krachtproef biedt een netwerk dat voor jou klaarstaat, dat helpt met het verzinnen van oplossingen en je overeind helpen als je gestruikeld bent. Veel mensen kennen #Krachtproef natuurlijk van de spetterende vakfestivals die het organiseerde de afgelopen jaren maar dat is nog maar het begin, het spreekwoordelijke topje van de ijsberg.

#Krachtproef is een beweging van mensen die hart hebben voor samenlevingsopbouw, wijkwerk, opbouwwerk en aanverwante zaken. #Krachtproef kent geen organisatievorm, geen bestuur, geen begroting, geen gebouw en geen programma. #Krachtproef is een beweging van mensen die elkaar weet te vinden, deskundigheid deelt en met een oneindige passie voor sociaal werk de straat op gaat. Voor mensen die nog nooit van #Krachtproef hebben gehoord, hieronder een kort stappenplan:

Stap 1. Schrijf je onmiddellijk in voor het #Krachtproeffestival in oktober!

Stap 2. Overtuig al je collega’s (vooral leuke collega’s!) om mee te komen.

Stap 3. Bedenk wat voor bijdrage jij kan leveren aan #Krachtproef

Stap 4. Eenmaal aangekomen op het festival praat je met iedereen, heb je ontzettend veel lol en vraag je alle deelnemers de hemd van het lijf en beantwoord je alle vragen die aan jou worden gesteld.

Stap 5. Terwijl je nog bezig bent met stap 4 volg je iedereen waarmee je praat op Twitter en LinkedIn en ga je Facebookvriendschappen aan.

Stap 6. Na twee spetterende dagen #Krachtproeffestival ben je moe en voldaan. Je telefoon knippert, piept en rinkelt. En als klap op de vuur voel jij je nooit meer die eenzame ambachtsman die in weer en wind de straten trotseert om de wereld net dat beetje mooier te maken.

8 en 9 oktober is het tijd voor twee dagen #Krachtproeffestival. Schrijf je in en dan zie ik je dan!

Deze blog verscheen eerder op www.krachtproef.com. Ik schreef de blog namens de organisatie van #Krachtproef waar ik sinds 2014 onderdeel van uitmaak.